
Risotto in de hogedrukstoomoven
De Miele hogedrukstoomoven is ruim, krachtig en staat garant voor de smaakvolste gerechten. Dankzij de unieke PowerSteam stoomgenerator is en blijft het de snelste en krachtigste stoomoven ter wereld. Onder druk en met een temperatuur tot 120°C stoomt u in uiterst korte bereidingstijden groenten, vis, risotto… en zoveel meer.
Risotto
- Fruit een sjalot kort aan op het vuur.
- Neem een gesloten stoomoven-pan en vul
deze met de arboriorijst, de aangefruite sjalot,
de laurier en de tijm. - Overgiet dit mengsel met de gevogeltebouillon
en stoom de risotto volgens gedurende 15 minuten
met een temperatuur van 120°C. – stap 2 - Haal de stoomoven-pan uit de stoomoven,
verwijder het laurierblad en het takje tijm,
plaats een deksel op de schaal en laat de
risotto voor minstens een kwartier rusten. - Stoom de doperwtjes 2 minuten op 100
graden en meng ze onder de risotto. - Bak de champignons kort aan in hete pan en
meng ze onder de risotto.

Benodigdheden
- 150g Arboriorijst
- 1 sjalot
- takje verse tijm
- 1 laurierblaadje
- 300ml gevogeltebouillon
- 2el mascarpone
- 150g doperwtjes
- 150g boschampignons.