
De werkdriehoek, de heilige drievuldigheid
Wanneer het aankomt op afstanden in de keuken, hebben we het over de werkdriehoek. Dit betekent dat de koelkast, het kook- en het spoelgebeuren op beperkte afstand van elkaar staan. Dan moet je niet op wandel wanneer je aan het koken bent en nog snel iets uit de koelkast wilt nemen.
Alles kort bij de hand hebben wanneer je aan het koken bent is vanzelfsprekend efficiënt en daar houden Interiordesigners almaar meer rekening mee.
Ook de vorm van de keuken speelt hierin een rol. “Wanneer iemand opteert voor een kookeiland is de afstand tussen koken en spoelen alvast klein. Laat ons zeggen dat 90 centimeter, maximum 1 meter 20 de ideale afstand is tussen wand en eiland. Ook een L-vorm is praktisch. Dorien: “Dan kan je sowieso de kookpot boven het werkblad houden en kan je bijgevolg ook al niet te veel op de grond knoeien.” Tenslotte is ook een U-vormige keuken nog steeds erg in trek. Ook hiermee beperk je de afstanden.