Een hart voor interieur in het Hageland

De interieurstylisten en -architecten van Freja Home Styling weten van aanpakken. Met een hart voor  binnenhuisinrichting en oog voor detail wordt elke keuken, badkamer of zelfs het volledige interieur tot in de puntjes afgewerkt. Strak en landelijk, maar wel met een eigen Freja-toets, zo zegt zaakvoerster Sofie Frederickx. We werpen een blik op een Hagelands familiebedrijf waarin elke dag met hart en ziel, en veel vreugde wordt gewerkt.

Heb je interieurplannen voor een nieuwe keuken en weet je al hoe die er uit moet zien? Of durf je een ervaren team carte blanche geven? Freja Home Styling neemt elk project – een nieuwbouwwoning of renovatie – als een uitdaging aan om een resultaat op maat van elke levensstijl te leveren. In hun ruime toonzaal en ingerichte loft kan je je volop laten inspireren. Interieurstylisten staan de bouwheren bij met advies op maat.

Freja Home styling staat inmiddels te boek als een echt familiebedrijf. Oprichter Romain Frederickx hevelde de leiding over naar dochter Sofie en haar echtgenoot. Sofie is experience designer en leidt de zaak. Haar man Mark Weckx neemt het team schrijnwerkers onder zijn vleugels. Tot op vandaag mag Sofie op de inbreng van haar ouders rekenen. Ze omschrijft haar familie graag als een selfmade family.

DE KNEEPJES VAN HET VAK

Als een echte self made man startte vader Romain in een keukenzaak. Hij kreeg de smaak te pakken, leerde eigenhandig het vak en richtte in 1991 zijn eigen zaak Freja op, amper driehonderd meter  verwijderd van de huidige toonzaal. “Ik was toen zelf 17 jaar en kon de opstart van bij het begin volgen. Al snel sprong ik mee op de administratieve kar. Mijn zinnen waren geprikkeld om er iets mee
te doen”, blikt Sofie terug. “Mijn avondstudies interieurvormgeving waren een logische keuze. Ik leerde mijn man – toen een metaalbewerker kennen. Hij legde zich al snel toe op de kneepjes van het
keukenvak en samen met mijn ouders vormden we een waardig familiebedrijf”, blikt Sofie terug.

2014 betekende voor Freja het jaar van de ommezwaai. Een verhuis naar de huidige locatie gelegen op de steenweg van Leuven naar Diest, nog steeds in Bekkevoort. “We namen deze grote oppervlakte in beslag en bouwden er een prachtige toonzaal uit. De verhuis kwam er op het juiste moment. Meer bouwheren en verbouwers kwamen met meerdere of andere vragen dan alleen de vraag om een keuken te ontwerpen en te plaatsen. Met deze toonzaal konden we meteen een antwoord bieden.

Een antwoord dat ook onze typische Freja-sfeer uitstraalde.” Vandaag bekleden negen medewerkers het team, bestaande uit interieurarchitecten, administratieve en coördinerende krachten en plaatsers. De professionele interior designers maken op basis van een grondige input een computerschets en vervolgens interieurdromen waar. Na het ontwerp op papier kan je via een 3D-beeld proeven van een nieuw interieur.

TYPISCHE FREJA-STIJL

Waar woningen vroeger in aparte ruimtes voor de living en keuken werdeningedeeld, spreekt men tegenwoordig van één grote leefruimte. De vraag om alleen een keuken te plaatsen, is ongehoord in de toonzaal. “Met Freja Home Styling voeren we werken van a tot z uit. Onze huisstylist komt ter plaatse om advies te geven en de sfeer op te snuiven. Ook de uitvoerende werken zijn helemaal voor onze rekening: van het verwijderen van de oude keuken, het uitbreken van een muur, het verleggen van elektriciteit of toevoegen van een verwarmingspunt tot vloeren, schilderen of behangen”, aldus Sofie Frederickx. “We willen niet de zoveelste keukenwinkel – waar het wel origineel mee opstartte – op rij zijn.

We bieden een totaalconcept dat dankzij onze persoonlijke aanpak helemaal tot zijn recht komt in elk project. In tegenstelling tot productverkopers bieden wij een complete beleving aan. In onze belevingstoonzaal vinden decoratieliefhebers allerlei decoratie- en kunstobjecten, afkomstig van gerenommeerde kunstenaars zoals bijvoorbeeld Pieter Stockmans en Cores de Terra.” Een concept dat aanslaat, want intussen komt niet alleen de eerste generatie weer langs voor een nieuw project, maar ziet ook de volgende generatie hoe kundig het project bij de ouders is aangepakt. Zij wensen dezelfde kwaliteit en kiezen voor de typische Freja-stijl: strak-landelijk met een mooie combinatie van materialen.

“Verbouwers wiens leefruimte wordt aangepakt, reageren erg verbaasd wanneer ze hun 3D-beeld gepresenteerd krijgen. Ze zitten vastgeroest in hun interieur en plots komen wij hun interieur overhoopgooien. Uiteraard is ieder positief, want zo hadden ze het nooit kunnen bedenken.”

TOTAALINRICHTING

The sky is the limit voor Freja Home Styling. Het team gaat aan de slag om badkamer en keuken te renoveren, maar ook om de complete woning te transformeren. “Onze passie voor interieur is oneindig.
Daarom is Freja zich in de loop der jaren blijven verdiepen in wooninrichting op diverse niveaus”, licht Sofie toe. “Meer dan in keukens zijn wij bij Freja Home Styling ook gespecialiseerd in (stalen) binnendeuren, bureau-inrichting, volledige interieurinrichting op maat.

Kwaliteit en persoonlijke service blijven de rode draad doorheen ons aanbod. Wij luisteren graag naar de wensen van onze klanten en stemmen de invulling van het interieur hier graag op af. Tot in de details, zoals elkeen het graag ziet.”

Lees het volledige artikel hier