Let's Goos

Een mooi artikel in Let’s Goos

Let’s Goos en Freja Home Styling, dat zijn twee handen op één buik. Het resultaat van een jarenlange samenwerking op vlak van personeelsbeleid. Wat ooit begon met ad hoc ondersteuning, evolueerde naar een duurzame HR-relatie. En de meerwaarde die Leen Goossens bij Freja al jaren binnenbrengt, is uniek.

Van een uniek karakter gesproken. Dat is ook het DNA van Freja Home Styling. Een warm familiebedrijf uit Bekkevoort, gespecialiseerd in bijzondere totaalconcepten voor het interieur. Uitgebalanceerd, met details die subtiel blenden in de woning, zodat het plaatje klopt. Passie, toewijding en een mix van competenties maken Freja tot een gerenommeerde speler die haar stijlvolle stempel drukt op de interieurwereld. Menig landelijke villa en moderne woning werden al ondergedompeld in de typische Freja sfeer. Telkens weer anders, telkens out-of-the-box. En onder de vleugels van Sofie Frederickx en haar man Mark Weckx groeien bedrijf en team dynamisch verder. Dat brengt ons bij de factor personeel.

Sofie: “Ik heb Leen meer dan tien jaar geleden leren kennen als meter bij UNIZO en we zijn altijd geconnecteerd gebleven. Ze is sterk in het samenbrengen van mensen en creëert een blijvende band tussen KMO-ondernemers en mensen tout court.”

 

Schakel een HR-professional in

Waarom Freja destijds een beroep deed op Leen? “Initieel denk je dat je alles alleen kan, totdat je iemand tegenkomt met de juiste skills. Hiermee bedoel ik dus personeelsbeleid. Je hoeft dat helemaal niet alleen te beredderen, er zijn specialisten die je de weg kunnen wijzen. Zo is de samenwerking met Let’s Goos ooit begonnen. We hadden een issue met een medewerker en Leen heeft ons geweldig geholpen. De start van iets moois.”

Doorheen de jaren ging het van ad hoc HR-versterking (rekrutering, beantwoorden personeelsvragen, bemiddeling, arbeidsreglement enz.) naar strategische ondersteuning en vandaag helpt Let’s Goos Sofie bij het nemen van strategische HR-beslissingen. Kwestie van een duidelijke visie te ontwikkelen en het HR-beleid daar op af te stemmen. Zo krijgt Sofie meer ruimte om ‘aan’ haar zaak te bouwen.

“Leen heeft goed aangevuld wat wij nodig hadden en stuurt bij waar nodig. Ze is ook omringd door een netwerk van capabele coaches die ons eveneens ondersteunen indien gewenst, zelfs binnen sales. Voor mij persoonlijk is Leen een vaste waarde binnen Freja.”

 

Meer info: https://www.letsgoos.be/van-ad-hoc-ondersteuning-naar-strategisch-hr-advies/